Alla inlägg under januari 2013

Av Annica och Kent Lindholm - 9 januari 2013 11:31


I dag har jag gått min raska runda nu på morgonen, det blev nästan 3,5 kilometer. Det är en riktigt härlig vinterdag i dag med klart väder och några minusgrader. Underbart!

Jag får lust att börja åka längdskidor så nu har jag surfat runt och hittat ett par till bra pris på XXL Sport. Kent ska åka och köpa oss varsitt par i eftermiddag. Vi ses på Västbo Eva, det var nog du som inspirerade både Petra och mig. :)

Ska verkligen bli kul att börja åka skidor igen. När barnen var små och bodde hemma var det alltid olika sportaktiviteter som tyvärr dalade rejält när dom flyttade hemifrån. Tur att man kan börja om med det mesta man har lust med. - Det är aldrig för sent, säger ordspråket och det är så sant.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 8 januari 2013 20:45


Ellen är hos oss i kväll och tränar geografi så nu kan både hon och jag alla länder i Europa samt Nord och Syd Amerika. Vi laddade ner ett jättebra träningsprogram på datorn. Tänk vilka bra hjälpmedel det finns för att lära numera.

Kent har sprungit elljusspåret två varv med Tova som ville ut och åka skidor i kväll också. Kanske dags för honom att köpa längdskidor om han ska vara ute och träna med barnen.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 8 januari 2013 14:18


I dag har jag lunchat med bästa Gunbritt Lindberg på Ikea. Jag tror att det är 20 år sedan vi sågs senast men det kändes som det var i går. Gunbritt var en av de bästa arbetskamraterna jag haft genom åren. Vi var som stöpta i samma form och hade otroligt roligt tillsammans.

När vi satt och pratade kändes det nästan som tiden stått stilla, hur trevligt som helst. Ja tänk vad mycket man kan ta sig för nu när det inte är jobbet som tar den mesta tiden. Nu får vi se till båda två att vi inte tappar bort varandra igen, eller hur...
.

Av Annica och Kent Lindholm - 7 januari 2013 19:14


I kväll har vi varit med Petra, Jörgen, Tova och Dante. Först blev det en skidtur med de små på området och sedan blev det fika. Tova hade köpt en drömtårta för egna pengar som hon ville bjuda på.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 7 januari 2013 11:16


Undra vad den här veckan kommer att bjuda. En sak är säker i alla fall, den ska bli betydligt mer fysiskt aktiv än tidigare veckor. Aktiv är jag för det mesta med det har tyvärr inte varit så fysiskt nu på slutet.

Först och främst har jag bestämt mig för att verkligen ta reda på hur min kropp fungerar och hur jag får min sockernivå på en låg och jämn nivå.

När jag vaknar på morgonen så är mitt värde alltid högt (mellan 11-14) även om jag inte ätit något kvällen innan. Det är nästan omöjligt att med kosten sänka det under dagen. På google kunde jag läsa att orsaken var att levern producerar glukos nattetid så fr.o.m nu är det tidiga morgon promenader som gäller. 2,5 km i raskt takt blev det nu i morse och faktiskt så kändes det riktigt bra i tån. 30 minuter med förhöjd puls sänker värdet 4-5 punkter. Så fort jag ätit fel (vilket tyvärr händer lite väl ofta) ska jag åtgärda det med en rask runda. Hur svårt kan det vara.

Min RunKeeper ska bli lika aktiv igen som den var i våras.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 6 januari 2013 16:19


I dag har vi varit ner till stugan och hämtat hem våra resväskor. Nu börjar det kännas i hela kroppen att det snart är dags igen. Ja det är inte många dagar kvar till den 24 januari. Gud så jag längtar.

Vi var en sväng till City Gross också för att handla men det blev inte så mycket. Jag vet inte varför jag åker dit ibland, gillar inte den affären riktigt. Skulle köpa ett grovt bröd som dom
bakar själv men naturligtvis var det slut.

Nu ligger jag på sängen och tycket lite synd om mig själv igen. F..n vad min tå värker, går som en åttiåring just nu. Jag sa till Kent att det var ok att byta bort mig mot två 28-åringar, det blir ju ungefär samma som att ha mig just nu.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 5 januari 2013 18:23


I dag har jag varit ner på Lindbloms Sport i Bommen och köpt mig ett par fotvänliga skor.

Funderar på vad jag har haft på fötterna genom åren, vad är det jag har prioriterat. Inte har det varit hur bra skorna är, nej det har alltid varit hur dom ser ut, "snyggt ska det va". Det har varit trånga skor, högklackade skor eller något varm som är typ tofflor runt foten utan något som helst stöd. Och nu funderar jag på att köpa dyra inlägg till dessa skor. Hur dum får man vara.

Nej nu får det bli en annan prioritering i fortsättningen. Dom jag köpte i dag var väl inte så snygga men Kent var snäll och sa - Dom är jättefina, ser riktigt små och söta ut på din fot :) Ja han kan han, väldigt sköna är dom i alla fall.

Håller tummarna att jag slipper inlägg.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 4 januari 2013 19:10


Har varit till doktorn i dag. Det var inte som jag trodde med min fot, det var tydligen foten som tappat sin form (sjunkit ihop) och därav min svullnad och värk. Ja ålderstecknen börjar bli många nu.

Fick tabletter som dövade värsta smärtan så jag har sovit hela dagen. Ligger fortfarande i sängen och känner mig lite groggy av pillren.

Nu blir det att fixa en sula som sätter foten i rätt läge men först måste svullnaden gå ner. Bättre det än att operera i alla fall.

Jag ringde till en kille som doktorn rekommenderade, han gör specialsulor åt idrottsmän och han kan hjälpa mig. Skönt, men.... 1500 kr för varje par skor, oj oj det blir dyrt om jag ska fixa alla mina dojor.

Förr i tiden då var det hålfotsinlägg och hållningsgymnastik, tur att jag slipper det i alla fall :). Nu håller jag tummarna att det fixar sig snabbt för om tre veckor är det semester och långa promenader som väntar.

Trevlig helg!
.

Annikas nya blogg

Kent och Annica

   

  

Kul att just du tittar in.

 

Den här bloggen kommer vi att fylla med det som händer i vår vardag. 

 

 

 

Fråga oss

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok

På vägarna med husbilen

 

Ofta på väg, både i Sverige och utomlands


Ovido - Quiz & Flashcards