Alla inlägg under januari 2013

Av Annica och Kent Lindholm - 4 januari 2013 09:42


I dag tycker jag lite synd om mig själv. Kan inte gå eller stå på min högra fot, tydligen heter problemet Halgus Valgus vilket betyder snedställd tå. Jag har haft problemet till och från under flera år men nu är det värre än någonsin trots att mina smala och högklackade skor för länge sedan är undanställda.

Har tagit Voltarengel, Alvedon och tom en sömntablett i natt men inget har hjälpt. Det gör bara så vidrigt ont. Nu har min snälla Kent kommit hem från jobbet för att hjälpa mig till läkare. Kan inte köra bilen då det inte går att belasta foten ens mot gaspedalen. Hoppas verkligen att dr kan lindra min smärta.

Jag förvärrade säkert skadan i går när jag var ute på min raska runda och bara knatade på trots att det gjorde ont. Jag kanske också förrvärrade skadan när jag halkade och föll häromdagen. Mitt socker har varit för högt nu på slutet och mitt nyårslöfte var att alltid gå en rask runda när värdet ligger över 10. Ja så gick det med det.

Fortsätter det så här blir det väl operation för stillasittande vill jag verkligen inte bli.

Ja är det inte det ena så är det de andra, sa kättingen när hon blödde näsblod.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 3 januari 2013 15:39


Den boken skriven av Anna Kåver har jag läst i dag. Den kanske inte gav mig vad författaren önskade men den gav mig många tankar och funderingar som jag väljer att nämna här på min blogg.

Livet är inte ett problem som ska lösas utan en verklighet som ska upplevas. Det citatet är verkligen sant men tyvärr är vi allt för problemorienterade så vi glömmer ofta verkligheten och upplevelsen. Vi glömmer också ofta att leva just nu och att anpassa oss till den verklighet vi har just nu.

Här kommer lite som är direkta citat ur boken blandat med mina tankar.

1 Bestäm dig för att acceptera.
2 Acceptera i hjärta, hjärna och kropp.
3 Uttala acceptansen i din tanke eller högt. - DET ÄR OK!
Gör det om och om igen.
Gör det en gång per sekund om det är nödvändigt.

Att acceptera kan vara nästan omöjligt ibland, att acceptera kan kännas som att inte ta sitt ansvar osv men trots det ändå så nödvändigt för att gå framåt.

Tänk kort och långsiktigt, vad händer om jag inte accepterar.

Vem har du förmåga att förändra? Bara dig själv! Acceptera det.
Begär inte att få, att någon ska ge till dig. Ställ inte för höga förväntningar till andra. Det du gör om du ställer för höga krav är att hämma och skrämma bort de som finns i din omgivning. Öppna upp och överraska i stället, ge av dig själv och upptäck så mycket du får tillbaka. Acceptera att ju mer du ger, ju mer får du tillbaka.

Ställ dig på sidan och betrakta dig själv. Ställ dig frågan varför du reagerar som du gör. Ställ dig frågan om det egentligen är dig det handlade om. Acceptera det du ser, inte det du känner.

Om någon annan är i centrum och får uppmärksamhet och glädje, betyder det då att du blev utan? Det var inte din glädje någon tog ifrån dig. Nej, det är bara du som bestämmer själv om din glädje ska försvinna eller finnas kvar. Acceptera att det är du som bestämmer.

Acceptera att bara du kan förändra dig själv.
Acceptera att du inte kan förändra någon annan.
Acceptera att andra är som dom är.
Acceptera att ju mer du ger, ju mer får du tillbaka.
Acceptera att du faktiskt kan bli utan om du ställer för höga krav.

Lev i dag och lev inte om dina gamla misstag gång på gång. Acceptera att vägvalen är många och att det alltid är bara du som väljer. Väljer du att gå en ny väg eller väljer du att gå samma väg ingen trots att du vet att den vägen ledde dig fel. Accepterar att det var du som gjorde valet.

Lita på tankens förmåga, tanken är den största kraften vi har. Det du är i din tanke, stor,liten,stark eller svag osv, det är så du upplevs av omgivningen. Acceptera att det du visar andra är ditt val.

Det här handlar naturligtvis inte om att acceptera krig, förtryck, alla orättvisor som finns i världen och annat tragiskt som vi ibland drabbas av enskilt eller i grupp. Det handlar bara om oss själva och vårt inre.

Ja det var kanske inte så mycket som var hämtat från boken jag nämner. Det mesta blev nog mina egna tankar och funderingar. Rätt eller fel, acceptera att jag är som jag är och att det är jag som gör mina val.

Kram till er alla där ute.

Av Annica och Kent Lindholm - 2 januari 2013 13:03


Ja då var helgerna över för den här gången. Nu dröjer det till Påskhelgen innan vi får fira traditionsenlig igen. Såg att påsken infallet tidigt i år vilket passar utmärkt eftersom vi gärna tillbringar den på vårisen i Armisjön med skoteråkning ut till öarna.

Kent jobbar med inventering i dag så hans arbetsdag blir nog betydligt längre än vanligt.

Själv får jag besök av Ida i kväll, en fd arbetskamrat som jag saknar mycket. Det ska bli så roligt att få träffa henne igen.

Nu ska jag göra mig i ordning och åka och slänga allt julklappspapper som fortfarande står kvar i garaget. Jag ska också åka med en massa pant. Ja våra (Kents och mina) arbetsuppgifter här hemma är lite annorlunda nu sedan jag slutade jobba. Skönt att jag inte behöver underhålla bilen i alla fall, däckbyten mm hoppas jag att han fortsätter med trots att jag bara går här hemma och skräpar för det mesta.

Min lilla dagvovve är också på plats igen. Har inte tagit fajten med honom ännu med att bädda sängen, det är inte då populärt med bäddad säng men jag brukar i regel vinna.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 1 januari 2013 14:20


Önskar Er alla ett riktigt Gott Nytt År.


Låt 2013 bli ett av dina bästa år, det tänker jag göra. Jag ska stänga dörren för allt och alla som jag inte mår bra av, stänga dörren för alla tråkiga och onödiga måsten, stänga dörren för alla energitjuvar. Men öppna dörren desto mer för alla de jag verkligen vill bjuda in.


I dag ligger jag i sängen pga sviterna av ett allt för vidlyftigt jul och nyårsfirande. Nej det är inte som jag tror att du tror. Det har blivit för mycket godsaker och onyttig mat och det håller inte, då blir jag sjukt numera tyvärr. Skyll dig själv Annica!


I går kväll var vi hos Lena och Tommy på nyårsfirande. Med var också som tidigare år Lisbritt och Lennart. Vi började kvällen med ett dopp i deras tunna, så himla mysigt. Sedan blev det god mat i några timmar, fondue... jättegott. Tyvärr var inte jag den allra trevligaste pga mitt hälsotillstånd. Jag lovar er att nästa gång ska jag vara en riktig partypingla. Tusen tack Lena och Tommy för en mycket trevlig kväll. Tusen tack också till bästa Line som agerade taxi så att vi kom hem välbehållna.


Nu ska jag läsa en bok, var till Micke häromdagen så nu har jag en hel hög med bra böcker som väntar.
.

Annikas nya blogg

Kent och Annica

   

  

Kul att just du tittar in.

 

Den här bloggen kommer vi att fylla med det som händer i vår vardag. 

 

 

 

Fråga oss

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok

På vägarna med husbilen

 

Ofta på väg, både i Sverige och utomlands


Skapa flashcards