Alla inlägg under mars 2013

Av Annica och Kent Lindholm - 24 mars 2013 20:37


I dag har vi åter firat Tova 7 år, den här gången tillsammans med Jörgens familj.

Jag som alltid tar fram kameran både i tid och i otid glömde bort den totalt i dag. Det berodde säkert på det trevliga besöket och många samtal. Synd, men någon bild blev det tack vare Linda (Jörgens lillasyster), hoppas att det var ok att jag kopierade de bilder du lagt ut på FB.

Tusen tack för de fina blommorna och den goda kakan. Snart blir det en söt kopp här ( som mamma sa när det bjöds på kaffe och kaka) för det blev en bit kvar. :)

Nu är vi hemma igen och jag sitter och funderar på kommande vecka som börjar med tandläkarbesök i morgonbitti, fy vad jag gruvar. Resten av veckan blir lite pyssel inför påskhelgen. Vi kommer att vara i stugan och barnen kommer på middag på långfredagen. Jag sa till Cicci att i år blir det inget smörgåsbord, vi får se hur det blir för hon såg inte så glad ut när jag sade det. Det blir nog som det alltid har varit.
.

Lek

Av Annica och Kent Lindholm - 23 mars 2013 21:19


I går hade vi en lugn kväll med fredagsmys, i kväll är det lördagslek på hög nivå. Jag undrar när vår lilla gumma ska somna i kväll, just nu tror jag att hon är sockerhög pga all godis hon stoppat i sig :)
Tur att Kent har energi och barnasinnet kvar.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 23 mars 2013 18:32


Vilken härlig dag trots att det är vinter, sol och klarblå himmel. Jag hoppas verkligen att vi får fler så är fina dagar.

Vi är nere i stugan i helgen och Ellen är med oss. Förra helgen hade hon en kompis med här nere som höll på att tråkas ut totalt när hennes Internet inte fungerade. Några sådana problem är det inte med Ellen, trots sina 13 år och ibland kaxiga attityd blir hon alltid som ett lekfullt barn här. Hon är överallt, hon var tom uppe på taket och höll på att skrämma ihjäl mig när hon drog ner stora snöblock, jag trodde att det var hon som ramlade ner.

Nu är Kent ute med henne på en skotersväng igen, jag hoppas att hon blir trött snart ;)

I morgon kommer Petra med familj och släkt på Jörgens sida hit. Dom ska uppvakta Tova som fyllde 7 år i måndags. Jag hoppas att vi får samma fina väder som idag så att vi ev. kan åka ut till holmarna en sväng.

Nu återstår inte mycket av den här dagen. Numera är det sällan barhäng, det får bli häng i soffan framför TV:n i stället.

Välkommen Runnfors, vi ses i morgon :)

Av Annica och Kent Lindholm - 22 mars 2013 08:32


I dag är det första dagen som jag känner att våren är på väg. Vi har riktigt fint väder i dag och som alltid påverkar det mitt humör i positiv riktning. I dag ska jag åka till mitt hobbyrum, jag har inte varit där sedan vi kom hem från Thailand.

I går eftermiddag hade jag besök av Ellen, mitt äldsta barnbarn som är 13 år. Hon är så mysig, hon ringer ofta och säger - Hej mormor, vad gör du? Då vet jag att hon är sugen på att vara med mig en stund. Hon kom efter skolan och bakade en rulltårta.

I eftermiddag åker vi troligast ner till stugan och blir där över helgen. Petra ska ordna kalas för Tova där på söndag då Jörgens familj från Hudiksvall kommer.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 21 mars 2013 12:19


I dag känns det mycket bättre efter att jag har talat förstånd med mig själv i några timmar i går.

Tova kom hit och pysslade efter skolan, Petra och Dante kom också hit så vi åt middag tillsammans. När dom åkte hem jag jag så trött så jag somnade. När jag har en dag som i går blir jag helt slut på alla tankar som åker runt runt i huvudet.

I dag har jag lite planer för framtiden, både plan A som innebär arbete men även plan B som innebär ledighet. Det är ju faktiskt så att jag fortfarande är anställd på Telia och det är inte så förmånligt med dubbla löner, Skatteverket tar en onödigt stor del och det är inte helt säkert att jag får fördelarna som gäller vi arbete på annan ort. Det är mycket att fundera på just nu men i dag lägger jag allt på hyllan och njuter av en fin vinterdag.

Ellen kommer hit efter skolan så vi bestämde att jag skulle gå och möta henne klockn 14. Hon kommer ofta hit när hon vill göra läxorna i lugn och ro, det blir inte så mycket gjort hemma med en sjuk lillebror som vill ha uppmärksamhet hela tiden.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 20 mars 2013 12:31


I dag är det ingen rolig dag, jag kommer inte igång med något.

Micke sa i går när han kom hit - Blir du inte tokig på gå här hemma mamma. Det fick mig att tänka lite mer på min situation. En sak är klar, jobb är inte bara pengar, vilket är lätt att tänka när man springer på i sitt ekorrhjul mellan jobbet - affären - middag - TV:n och sängen.

Jobb är en livsstil som ger så betydligt mycket mer än pengar. Det ger dig känslan av en tillhörighet, det ger dig vänner både de du tycker om och de du gillar mindre, men båda finns där och fyller din dag. Det ger dig också en känsla av att behövas, ger dig en känsla av att vara någon.

Det är otroligt vad vi identifierar oss med vad vi gör och inte vem vi är. Rätt eller fel, jag vet inte. Klart att det borde vara vem vi är och vad vi gör mot våra nära och kära, inte vad vi gör på jobbet.

Hur som helst känner jag nu att jag vill ut och jobba. Jag vill inte ha ett jobb som jag hade tidigare, jag vill ha ett vanligt jobb där jag tar ansvar för mig själv och mitt resultat. Där jag kan känna varje dag att resultatet hänger på mig och ingen annan.

Ska kanske sätta mig vid telefonen och ringa runt och tala om att jag finns. Nej jag tar det en annan dag, är nog inte tillräckligt peppad för att göra ett bar intryck i dag.

Som jag skrev i går så har jag sökt sommarjobb i Ullared. Det känner jag verkligen för, vilken härlig utmaning det skulle vara att arbeta på annan ort där det inte finns någon att vänta på, där det bara är jag som ser till att dagen blir en bra dag. Nu går jag mest och väntar, väntar på att Kent ska komma hem från jobbet, väntar på att hämta någon, väntar - väntat - väntar. Det är väl inget liv, man ska leva här och nu och inte vänta på det som kommer.

Hoppsan vad jag känner att ilskan över mitt beteende kommet över mig. Härligt, ur känslor, även ur ilska kommer kreativiteten. ;)

Har du ett jobb åt mig, ring jag nappar säkert.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 19 mars 2013 20:44


I dag har det inte hänt så mycket, jo det har ju snöat igen. Helt otroligt att det aldrig tar slut.

Jo det har ju hänt stora saker. Jag har skrivit ev CV och skickat in en jobbansökan om sommarjobb på Gekås i Ullared :). Tänk om dom hör av sig, vilken grej ska jag kanske bo på västkusten i sommar. Ja vem vet, nej jag blir säkert bortsorterad pga ålder. Jag skickade med ett fotografi, jag undrar om det var ett plus eller ett minus? Hihi

När jag satt och fixade med datorn lyckades jag vända bildskärmen, den snurrade till som telefon eller surfplattan gör när man vrider den. Har aldrig varit med om det tidigare. Tur att jag har min kunniga bror att ringa till, han hade förslag på lösning och skärmen blev åter normal. Tack för hjälpen Leif, vad gjorde jag utan dig.

När jag satt med datorn ringde Jacob, han tog sig inte hem från skolan så farmortaxi fick rycka ut. Ja det gäller att ställa upp. Tänk vad dessa barn kommer att få agera färdtjänst mm när jag blir äldre. Det gäller att ge och ta, eller hur. :)

Vi har också haft Petra, Tova och Dante på middag. Tova var sugen att pyssla med mig, jag vet inte om jag var så sugen på det i dag ;/ det blev inte så mycket gjort. - Du kan hämta mig på skolan i morgon så kan vi fortsätta då, sa Tova. Ok jag kommer :).

Ja det är härligt att behövas, ingen risk att jag får långsamma dagar. Jag undrar vad min familj tycker om att jag har planer på arbete. ;)
.

Av Annica och Kent Lindholm - 18 mars 2013 23:45


Kent sover på soffan och jag tänker inte väcka honom. Jag känner mig riktigt pigg och vill inte vara uppe ensam, hans lugna snusande här bredvid känns ganska mysigt.

Det är inte så konstigt att jag känner mig pigg, jag sov nämligen till klockan 15:00 i dag, ja jag skriver inte fel. I går gick det bara inte att somna pga min värkande tå som gjort sig påmind nu igen. Jag tog en en värktablett och en sömntablett men de hjälpte mig inte att sova. Klockan 2 var jag uppe och fikade och tog då en till tablett, det är ju bara svaga insomningstabletter och den första fungerade ju inte, kanske var den gammal tänkte jag. Äntligen föll jag i sömn vid klockan 3 men innan dess hade jag lyckats få Kent klarvaken och han kunde inte somna om, han skulle upp klockan 5 och var rädd att sova över om han somnade om.

Jag vaknade till i dag halv 12 av att Kent stod bredvid mig vid sängen. När han ringt hem upprepade gången och inte fått något svar beslöt han sig för att på lunchen åka hem och kolla, en nätt tripp på drygt 6 mil blev hans lunchrast i dag. Klart att jag låter honom sova i soffan nu.

Petra ringde också i dag och det hörde jag och svarade. Vad vi pratade om minns jag inte. Hon ringde Kent efter vårt samtal och sa att jag lät så konstig, Kent förklarade situationen och sa att hon inte behövde oroa sig. Klockan 15 vaknade jag som sagt, och då blev det fart. Jag skulle ju baka två tårtor till klockan 17:00. Jo det gick bra och dom blev riktigt goda och vi hade så trevligt på Tovas kalas.

Den här händelsen var väl inte så rolig, vem vill sova bort en dag. Den är också ett bevis på att jag inte är så van att ta tabletter, hade jag varit det hade jag säkert inte blivit så nerslagen av två svaga insomningstabletter. Nu vet jag och får ta lärdomen att små tabletter kan göra stor skillnad, både önskvärda och inte önskvärda skillnader.

Ja ja, lite krämpor ska man väl ha när man kommit upp i åren. Jag kommer att tänka på Jörgens farmor Dagmar när jag skriver, "upp i åren". Hon är 93 år och hur pigg som helst, hon ser och hör lika bra som jag gör, hon har vad jag vet inga krämpor alls. Hon sköter allt själv i sitt stora hus, det hon får hjälp med är snöskottning och gräsklippning. Hon köpte en ny BMV i 500-serien härom året som hon kör själv, året runt. Härom veckan var hon i Hudiksvall på tjejträff en kväll och fick skjuts hem mitt i natten, hon hade nog tagit något glas vin eftersom hon inte körde själv ;). När jag känner mig gammal och nött tänker jag på henne, jag har nästan 40 fina år kvar innan jag är i hennes ålder och hon tänker vara kvar många år än. Hon är en fantastisk underbar och beundransvärd kvinna. Som henne vill jag leva :)

Håll med om att hon är fin.
.

Annikas nya blogg

Kent och Annica

   

  

Kul att just du tittar in.

 

Den här bloggen kommer vi att fylla med det som händer i vår vardag. 

 

 

 

Fråga oss

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok

På vägarna med husbilen

 

Ofta på väg, både i Sverige och utomlands


Ovido - Quiz & Flashcards