Alla inlägg under april 2013

Av Annica och Kent Lindholm - 21 april 2013 19:13


Nu är vi hemma igen efter en trevlig dag med barn och barnbarn.

Som vanligt fanns det mycket gott fika hos Micke och Line, hon är helt suverän på att baka Line. Det är både goda och fina bakverk när hon bjuder och jag äter trots att jag inte borde, jag får väl bli lite hög då.

Vi har också varit och hämtat husbilen som ska besiktas i morgon. Det gick helt problemfritt, hon startade på första försöket vår "Disel Doris".

Nu håller Kent på att göra ljusa slingor på Ellen, han är helt otrolig min Kent :) När flickorna var unga och bodde hemma var det han som hjälpte till med hårfärgning. Han är mer noggrann och tålmodigare än vad jag är.

I morgon står det inte mycket på agendan, det enda jag har inplanterat är att lämna in Volvon på service klockan 07:00. Tidigare har vi alltid lämnat våra bilar på märkesvärkstaden men det är det slut på nu. Volvo verkstaden skulle ha 4.600 kronor för servicen och verkstaden här i Njurunda ville ha 2.600 kronor för samma jobb. Klart att vi väljer verkstaden på hemmaplan när priset är så mycket lägre. Vi har lämnat Mitsubishin där tidigare och har bara bra erfarenheter.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 21 april 2013 09:08


Det vi åt i går kväll gillade verkligen inte min mage, det är krig i den i dag. Det är någon stackare där inne som kämpar för livet med enorma smärtor, jag hör hur han skriker för full hals. Orsaken är den macka vi åt i går kväll som bestod av kokt ägg, rå lök och kaviar på hårdbröd. Det blev väl lite väl mycket rå lök och det straffar sig i dag. Men snart är det bättre :)

I dag ska vi hämta hem husbilen som varit vinteruppställd i ett garage i Gnarp. Jag längtar så att åka ut med den. Eftersom vi bor på landet blir det ofta städer vi besöker när vi åker iväg en helg. Det finns många fina ställplatser i städerna, i småbåtshamnarna brukar det vara tillåtet att stå med husbilar. Sollefteå är ett fint resmål inte så långt hemifrån, där ligger campingen mitt i den lilla charmiga staden. Vi får se om det blir en premiärtur nästa helg, det hänger på vädret.

Vi ska också till Micke och uppvakta honom i dag. Hoppas att han blir glad över presenterna. Det är inte så märkvärdigt jag kommer med nu för tiden, det är ju inga småbarn jag har numera. Det blir säkert bra, det brukar bli det i alla fall.

Nej nu ska jag göra mig färdig och gå ut i det fina vädret en stund innan det är dags att åka iväg.
.

Kid

Av Annica och Kent Lindholm - 20 april 2013 22:20

.

Av Annica och Kent Lindholm - 20 april 2013 22:15


I dag har det inte hänt så mycket. Kent har lagt på sommardäcken på bilarna så nu kör även vi lagligt.


Vi har också varit en sväg till Birsta och bl.a köpt present till Micke som fyller 38 år. Tänk att jag har så stora barn, helt otroligt. Kent fyller år den 28 april så även han fick en presentation i förskott, en Hawaii skjorta, en sådan som han hade på 80-talet. Jag fick en riktig nostalgikick när jag såg skjortan och kunde inte låta bli att köpa den :)


Kent köpte också ett par skor på Skokanonen som han kan ha på jobbet. Ibland kan man göra riktigt bra köp där och billigt är det, nästan gratis.


I kväll har vi varit ensamma, det var meningen att Ciccis barn skulle sova hos oss men det blev ändrade planer, dom åkte till Micke i stället. Där skulle det bli bakning i kväll inför kalaset i morgon och det blev säkert mycket roligare än att vara med oss.


Nu återstår inte mycket annat än sängen om det nu går att sova här. Kid har fått en ny sorts mat i dag och han beter sig helkonstigt, springer och gnäller hela tiden. Kanske har han ont i magen den lilla stackarn.
.

<

Av Annica och Kent Lindholm - 19 april 2013 18:31


Dagen har varit mycket bra men tröttsam. När jag kom hem från Tovas kalas lade jag mig på sängen för att vila, det tog inte många minuter innan jag sov.

Tovas kalas blev mycket lyckat och hon var mycket nöjd med allt. Att låta flickorna pyssla en timma var riktigt bra. Det blir lätt för stojigt om det är bus och lekar hela tiden.

Även mina kåldolmar blev riktigt bra och middagen uppskattades av Kent som verkligen gillar husmanskost. Så här gjorde jag. Jag blandade köttfärsen med lite mosad kall potatis, mjölk, ströbröd, äggula, boljungtärning och salt och peppar. Jag lade dolmarna i en fond av smör, rapsolja, soja, och sirap och stekte dom i en form i ugnen ca 30 minuter. Hur lätt som helst och nu har jag två middagar och tre matlådor i frysen.

I kväll blir det bara lugnt hemma hos oss. Vi måste ju se hur det går i Lets dance det missade jag ju förra fredagen då kvällen tillbringades på Birka bussen.

Trevlig helg.

Av Annica och Kent Lindholm - 19 april 2013 09:30


I dag har jag fullspäckat schema. Har jag tid att blogga? Ja självklart, det hör ju till mina morgonrutiner.

Tova ska ha sitt kalas för flickorna i klassen i dag. Jag ska baka två dajmtårtot, sådana som man gör med marängbottnar. Det är Tovas favorittårta och den går snabbt att göra, det är bara att krossa dajm, blanda den med vispad grädde och bygga ihop tårtan. Enklare kan det inte bli.

Jag ska också åka bort till verkstan och hämta färger och penslar. Flickorna ska få måla hjärtformade tavlor. Jag ska ta ett foto på alla och skriva ut dessa som sedan ska fästas på hjärtat och så har Petra köpt pärlor mm som dom ska dekorera tavlan med.

Mitt i allt har jag börjat göra kåldolmar som är en av Kents favoriter. Jag hittade ett recept där man blandar med mosad potatis i stället för ris i köttfärsen. Just nu kokar kålhuvudet för fullt på spisen och det går riktigt bra att få loss bladen utan att dom går sönder. Jag återkommer med receptet om dolmarna smakar bra.

Nej nu har jag inte tid att skriva mer, klockan tickar oroväckande fort i dag.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 18 april 2013 10:50


I dag fick jag ställa klockan på väckning för ovanlighetens skull. Jag skulle vara i stan klockan 08:30 för att välja plissegardiner till våra nya fönster. Jag valde vitt i kök och hall och svart i de övriga rummen. Det kommer att bli jättebra, jag är så glad att vi fått fingrarna ur och beställt nya fönster.

Jag undrar vad vi ska göra av alla gamla fönsterrutor? Kanske kan jag få Kent att bygga ett lusthus i stugan. Det skulle vara mysigt med ett uterum som kunde fungera både som sommarkök och växthus. Vi får se vad han med hammaren säger.

Jag var också en sväg till Kent på jobbet. Barnen ska få måla hjärtformade tavlor på Tovas kalas i morgon och Kent ska sågar ut dom i lämplig träfaner. Jag glömde att fixa mallen i går så det var den jag var dit med, jag ville även se vilken träfaner han valt ut. Hon med alla fingrar i syltburken, är det jag det :)

Ute spörengnar det nu, sånt där riktigt sommarregn som smattrar på plåttaket. Det låter underbart i mina öron, nu är det snart sommar. Härligt!

Nu ska jag städa och fixa lite här hemma innan det är dags att åka och jobba några timmar på fritids.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 17 april 2013 17:15


I dag har jag haft lite beslutsångest, ska vi sätta in nya fönster nu i år eller ska vi vänta ett år till. Hur som har vi bestämt att byta nu. Duktig förhandlare som jag är lyckades jag få ner priset till en bra nivå, inklusive montering så det var bara att bestämma sig. Kent är inte sugen på att börja med några fönsterbyten på egen hand. Våra gamla fönster har egentligen gjort sitt för flera år sedan, orsaken att vi dröjt är att det är en så tråkig utgift. Det kommer att bli jättefint med nytt och jag valde helglasade altandörrar så att Kid ska kunna titta ut ;)

I kväll ska vi vara barnvakt igen. Cicci och Tomas ska åka till Tomas pappa. Ja mycket barn är det att ta hand om :)

I morgon ska jag jobba några timmar på fritids igen. Det var ett tag sedan jag var där sist. Ska bli roligt att träffa alla barn igen, nästa vecka har jag tre inbokade jobbdagar.
.

Annikas nya blogg

Kent och Annica

   

  

Kul att just du tittar in.

 

Den här bloggen kommer vi att fylla med det som händer i vår vardag. 

 

 

 

Fråga oss

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok

På vägarna med husbilen

 

Ofta på väg, både i Sverige och utomlands


Ovido - Quiz & Flashcards