Alla inlägg under april 2013

Av Annica och Kent Lindholm - 9 april 2013 12:52


Just nu sitter jag på Ikea och väntar på Tova. Hon fick lust att måla en tavla utanför leklandet ;) och jag hade ingen vettig orsak till varför hon inte skulle få göra det. Jag har ju oftast ingen tid att passa numera.

Vi har handlat lite smågrejer till hennes kalas för tjejerna i klassen som är nästa fredag. Det är mycket att planera och Tova är väldigt bestämd på hur hon vill ha det.

Bara hon har ritat färdigt tänkte jag att vi ska gå över på Birsta City och kanske hitta någon "fin blåsa" till mig ;)

Tur att jag har min telefon att ta till när det inte finns något annat att göra.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 8 april 2013 08:16


Det går åt rätt håll med min förkylning, jag känner mig mycket bättre i dag. Vaknade vid 6-tiden och gick upp och kokade kaffe och tänke en brasa i kaminen. Synd bara att Kung Bore inte släpper taget, man borde verkligen inte behöva elda för värmen när vi snart är i mitten av april.

Det blir nog resa till Åland på torsdag i alla fall nu när jag känner mig så pass bra i dag. Då kommer genast funderingarna, vad jag jag ha på mig, ska jag tona håret eller inte. Ja det är stora problem numera :) Jag har alltid tonat mitt hår lite mörkare när de gråa håren blir allt fler och synligare men nu känner jag inte för det längre. Jag tycker att man ofta ser äldre ut när man gör sitt hår mörkare, eller var det mamma som tyckte det kanske. Hon sa alltid - Du ska inte vara svarthårig Annica, det passar inte när du kommer upp i åren. Undra om jag ska testa att göra ljusa slingor, Kent kan säkert hjälpa mig, jag minns att han gjorde slingor på flickorna när dom bodde hemma. Vi får se vad det blir, om det blir något.

Jag tittade på YR och det verkar inte som vi får något bra väder på resan men vad spelar det för roll, vi åker ju inte för att njuta av våren.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 7 april 2013 20:12


Har legat i sängen hela dagen och slumrat bort en hel del timmar. Kent har skött markservicen jättebra, det blev paj till lunch och någon middag var jag inte sugen på. Jag hoppas verkligen att jag är bättre i morgon för jag har läkartid (för andra åkommor ;) klockan tre och då vill jag inte komma förkyld.

Petra har varit ner till Hudiksvall och Stocka dag och då passade hon på att åka förbi det stora röda huset som jag hittat i Strömsbruk. - Lägg ner det mamma, sa hon. Det var ingen fin Bulleriby idyll, det var tydligen ett "tattigt" område bredvid en gammal fabrik. Skönt, då vet jag det och behöver inte fundera mer.

Tänk vad skönt det är att vi går mot våren, det märks inte alls på vädret men det märks mycket väl på ljuset. Nu är klockan åtta och det är fortfarande ljust ute, underbart. Snart kan man dricka både morgon och kvällskaffet ute i det fria, jag längtar.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 7 april 2013 10:47


I dag blir jag kvar i sängen, Kent får ta ansvar för de små som är hos oss. Kent föreslog att dom skulle städa ett förråd men jag vet inte om dom nappade på det förslaget ;)

Jag känner mig jätterisig i dag, ont som bara den över bihålorna. Tycker lite synd om mig själv faktiskt, men det får man. Nu kommer kommer Tova och underhåller mig, hon har laddat ner Du är min man på Spotify och lägger telefonen på min mage och säger med ett smile - Den här gillar du mormor.

Jag kanske tjatar om mina barnbarn men de är min guldkant i tillvaron. Tänk vad underbart att ha 7 små ungar som tycker om mig precis som jag är, det är lycka och numera har jag all tid i världen att vara med dom.

Jag tittar ofta på Hemnet, och då på stora hus. Jag skulle så gärna vilja ha ett jättestort hus, kanske en gammal skola. Just nu är Nylands skola till salu men den kostar över 300 000 kronor att drifta per år, det går kanske att sänka. Vi åkte dit och tittade men närmase grannen hade massor av biffdjur så där rök det huset. Jag har hittat flera stora hus i Nordanstigs kommun men Kent nappar inte på mina idéer. I mitt stora hus skulle jag inreda många gästrum, jag skulle också ha stora ytor för kreativa aktiviteter för Kent, mig, våra barn och barnbarn. Jag ska kanske försöka hitta något där Kent får en egen verkstad där han kan greja med gamla flakmoppar som tydligen är ett nytt intresse nu. Det står ett vrak i garaget så bilen har fått stå ute i snön i vinter :)

Det här huset ligger ca 7 mil från Sundsvall vid Hälsingekusten. Jag tror jag måste ringa på det i morgon. Jag blir förälskad i huset bara jag ser det på bild.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 6 april 2013 20:23


Tänk vad några Alvedon kan göra underverk, den här dagen har gått som en dans helt enligt planerna.

Jacob och Hannes kom vid lunchtid. Vi har tittat på husbilar, grillat hamburgare hos Petra med familj. Vi har varit på Södra och bowlat allihopa och nu ligger vi (Jacob, Hannes, Tova och jag) i sängen med varsin platta. Snart blir det Fångarna på fortet.

Det var verkligen roligt att se alla bowla, jag gjorde illa tummen i vintras så jag stod över i dag. Dante som spelade med bollställning och sarg vann på sin bana men jag tror att han var gladast över att det fanns ett par bowlingskor i hans storlek, på vår bana var det en hård kamp mellan killarna och Kent.

I natt blir det fullt hus här, skulle inte tro att Tova vill gå hem och sova när Jacob och Hannes blir kvar här.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 6 april 2013 09:19


Min rinnsnuva har nu övergått till en riktig förkylning med ont över bihålorna och rinniga ögon, i går kväll hade jag nog feber, det kändes så i alla fall. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu. I dag finns det massor på agendan, det får bli Alvedon, jag hoppas att det hjälper.

Vid lunchtid kommer Jacob och Hannes som ska sova hos oss i natt. Jag har planerat att vi skulle åka och titta på husbilar, inte för att vi ska byta, jag vill bara ha lite tips på bra utrustning, få lite nya idéer. Det är ganska riskfyllt när jag åker och tittar på bilar, har gjort en del impulsköp genom åren. Volvon vi har nu köpte vi på våren för att ha en bra bil och dra husvagnen med och i juni köpte vi husbilen. Inte så smart planering ;)

Måste berätta vad tokigt det blev vid ett bilbyte för många år sedan. Vi hade beställt en ny Mitsubishi Outlander 2003, extra utrustad med diverse tillval, allt var undertecknat och klar, vi väntade bara på leverans. Det var ju poppis med suv:ar då och vi var helnöjda med vårt val av bil tills jag fick se en ute i trafiken. Det såg hemsk ut, som en krigsbil från andra världskriget, det enda som saknades var gengasaggregatet. Phu vilken helg det blev, klockan 10 på måndag när bilfirman öppnade hängde vi på låset. Tack och lov kunde vi häva köpet och det blev en Galant i stället och den har vi kvar än i dag.

Åter till dag i dag. Klockan tre ska vi äta hos Petra, Tova och Dante har kommit hem från Kanarieöarna. Dom har bara varit borta en vecka men det är nästan två veckor sedan vi träffades. Klockan fem ska vi allihopa spela bowling på Södra.

Ja jag undrar hur jag ska orka, just nu käns det som jag vill krypa ner under täcket igen.

Lägger med en bild på bilen, håll med om att den är fruktansvärt ful.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 5 april 2013 11:12


Vaknar i dag med en näsa som droppar som en otät kran. Gogglade på rinnsnuva och fick massor tips på huskurer med allt från varm buljong till vitlök. Jag känner inte för testa något av alternativen utan åker nog på Apoteket och köper nässpray. Jag hoppas verkligen att jag inte åkt på någon pollenallergi på äldre dar.

Jag har massor att göra i dag. Nya gardiner ska upp i köket, de gardiner jag köpte före påsk blev jag inte nöjd med. Nu har jag köpt längder med tulpaner som jag hoppas inte känns som påskgardiner. Jag köpte också vita längder till sovrummet som ska sättas upp samt en gardin som ska fungera som insyningsskydd i gästrummet där Jacob och Hannes ska sova på lördag när Micke och Line ska lyxa till det med en vistelse på Hotell Knaust.

Micke har också lämnat ett gäng jeans här som ska "mormorlagas" som han sa. Mamma var suverän på att laga jeans utan att dom för den skull såg lappade ut, jag fixar det säkert lika bra. Skulle tro att mamma tycker att det är kul så hon hjälper mig säkert från sin himmel.

Solen skiner så någon målning i verkstan är inte aktuell i dag, hade jag velat det hade det blivit problem för nyckeln dit ligger i Kents jacka. Hoppas också hinna med en stund i solen, kanske inte så lämpligt med min näsa men det struntar jag i.

Passar på att önska dig en riktigt trevlig helg, tyvärr lovar inte YR något fint väder lördag och söndag. Vi får värma oss med våra nära och kära i stället.
.

Annikas nya blogg

Kent och Annica

   

  

Kul att just du tittar in.

 

Den här bloggen kommer vi att fylla med det som händer i vår vardag. 

 

 

 

Fråga oss

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok

På vägarna med husbilen

 

Ofta på väg, både i Sverige och utomlands


Skapa flashcards