Alla inlägg under maj 2013

Av Annica och Kent Lindholm - 25 maj 2013 10:17


Läser en hel del inlägg på FB om det aktuella läget i Stockholm. Tydligen har många bilar satts i brand även i natt. På ett inlägg står det - Vart är alla ministrar? Tragiskt - Vart är alla föräldrar undrar jag.

Håll varenda unge under 18 år hemma på kvällar och nätter några dagar framöver så lugnar det säkert ner sig. Det är ju föräldrarna som är ytterst ansvariga för vad ungarna hittar på, inte regeringen.

Det som är så trist är att det är människorna som bor i dessa områden som drabbad i dag men som även drabbas i morgon när dom får höjda försäkringskostnader för sina bilar. Det drabbar inte oss som bor i lugna postnummer där de flesta dessutom har garage.

Att säga att vi måste se till att inte ha vissa områden som är allt för invandrartäta är inte heller lätt. Har man anknytning till någon så vill man ju oftast bo i närheten av varandra. Inte vill någon flytta till Sollefteå om dom har släkten i Tensta.

Nej, ett tydligare och aktivtare föräldraansvar är det som måste till på kort sikt. Vad som behöver göras på lång sikt överlämnar jag till andra.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 25 maj 2013 09:11


I dag är det kanonfint igen och jag ska passa på att ha en tvättdag, det är väl bäst att även jag gör lite nytta i dag när Kent jobbar.

I går på förmiddagen träffade jag Inger och fikade med henne och Petra ute på Ikea. Inger är en fd kollega från Stockholm som var på snabb visit här i stan. Det är så roligt att ha kontakten kvar nu när vi inte längre är kollegor.

På eftermiddagen var det jobb igen. Nu är det verkligen härligt att vara fritidsfröken, det var så fint väder så vi var ute hela eftermiddagen och dukade upp mellanmålet ute på filtar. Till veckan jobbar jag bara en dag som det ser ut just nu i alla fall, men det kan ju ändra sig. Jag hade jobbförfrågan den 30 maj med då är det begravning för Tomas pappa och självklart går det före jobbet.

Det blir ingen flyttning till stugan i helgen eftersom det nu blir fönsterbytet här hemma. Jag vet inte när dom kommer men jag vill vara på hemmaplan när snickarna är här. Det är ingen panik att flytta ut, det blir när det bli, livet är ganska flexibelt numera.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 23 maj 2013 10:26


Äntligen har fönsterfirman och jag gjort en överenskommelse som känns mycket bra. Dom har antagit mitt förslag som även innebär installation. Jag kommer att träffa säljaren och skriva ett nytt avtal innan installationen påbörjas.

Det här innebär att jag inte kommer att röja vilken firma det handlar om. Jag hoppas också att den här firman tänker till och inte missbrukar rot i fortsättningen, det kan ju finnas fler kunder som agerar som jag gör, jag hoppas det i alla fall för jag vill ha kvar rot.

Nu ska jag åka iväg till Birsta och uträtta ärenden. Kanske blir det lite nya sommarkläder, vi får se.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 22 maj 2013 20:40


I kväll har vi varit i Skönsmons kyrka och lyssnat på Tova och hennes kör. Det var så otroligt fint, jag blir alltid så rörd när barnen är duktiga. Ja varenda skolavslutning med mina barn rördes jag till tårar och barnen sa - Skärp dig nu mamma. Jag tror att även Dante tyckte att det var bra för han satt så snällt på golvet framme i kyrkan.

Nu har Cicci och Tomas kommit så det blir inget mer på bloggen i kväll.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 22 maj 2013 20:27


Vi ska ju sälja stugan så småningom, nu är det en som ev är intresserad därför lägger jag ut några bilder. Dessa bilder är tre år gamla så det ser inte exakt likadant ut invändigt i dag, nästan allt är ommålat och vitt numera.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 22 maj 2013 09:31


I dag hoppas jag komma till ett avslut med fönsterfirman.

Nu på morgonen har jag varit till grannen som byter fönster via samma firma som vi anlitat och har ett likadant hus som vi har. Där ska dom dessutom sätta ett fönster i badrummet och installera en ytterdörr och snickarna beräknade arbetstiden till ca 3 dagar på två man. Jag ska betala för fem dagar enligt mitt avtal och inte är det en låg timpenning heller. Jag har också varit i kontakt med Skatteverket i Västervik som har hand om alla rot ärenden. Dom ville att jag skulle göra en skrivelse till dom så skulle dom kolla upp firman, göra en revision på utförda arbeten med rot avdrag. Vi får se vad det blir, det beror på hur firman agerar.

Efter dessa kontakter ringde jag till "vd:n" som jag lovade i går och gav honom två förslag.
1. Dom sänker installationskostnaden till motsvarande tre arbetsdagar.
2. Dom säljer allt materiel till mig till kostnaden enligt köpeavtalet.

Han var upptagen nu och ville återkomma till mig under dagen, vi får se vad han säger.

En sak är säker, nu vill jag ha ett avslut på den här affären. Visst har jag tid att kolla runt och prata med olika människor men jag kan inte påstå att jag tycker att det är särskilt roligt. Samtidigt vill jag naturligtvis inte betala ett oskäligt pris och dessutom vill jag inte vara en liten kugge i det stora rothjulet som kanske är med och orsakar att rotavdraget avskaffas.

Tur att jag jobbar på eftermiddagen så att jag får annat att tänka på :)
.

Av Annica och Kent Lindholm - 21 maj 2013 21:58


Trot eller ej men i kväll kom vd:n för fönsterfirman hem till oss. Jag var klädd i min värsta tantigaste klänning, barbent och i tjocksockar.
Det luktade av nykokt rabarbetchutny i hela huset och inte var det så välstädat heller. Som tur var förstod jag omgående vem som stannade utanför vårt hus så jag hoppade i andra kläder. Han satta sig med mej vid köksbordet och började förklara hur allt låg till och att jag måste förstå att köpet måste fullföljas. Han räknade fram och tillbaka och ställde upp allt ett papper som jag inte alls var intresserad av att se. Tydligen hade han inga marginaler alls på materielet utan det var installationen som han hade marginaler på. Jag sa som jag sagt tidigare att jag inte betalar den installationen dom begär, rot är rot och inget som ska påverka marginalerna på materielet. Då sa han att jag måste köpa fönstren och helt plötsligt skulle jag få dom för hans sk inköpspris. Jag sa att han inte fick något besked av mig i dag, jag ringer honom i morgon. Till slut bad jag honom gå för vi hade inget mer att prata om. Då ville han lämna en matematisk uppställning som jag vägrade att ta emot, jag hänvisade till vårt tidigare avtal. Han var inte glad när han gick, han var lika elak som när vi pratade i telefonen häromkvällen men till skillnad från då så skrek han inte i kväll.

Jag kunde inte låta bli att fråga varför han gjorde sig besväret att åka till oss, då sa han att han var i området. Skitsnack. Varför kom han hit? Är han rädd att jag ska vända mig till Skatteverket. Ja det finns bara två möjliga orsaker, antingen skulle han prata "tanten till rätta" skrämma henne eller så är han rädd för mina hot om att lämna ut honom och firman både till media och skattemyndigheten.

Innan han åkte, arg som ett bi sa jag till honom. - Bränn inte krut och få hjärtklappning på grund av mig, ha en trevlig kväll i stället. Både Kent och Kents bror var hemma vilket var skönt. Jag hade inte velat vara ensam med honom i huset, inte för att jag tror att han skulle göra mig något, men ändå.

Ja, det blir en spännande dag i morgon.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 21 maj 2013 15:16


Nu ligger jag på sängen och känner mig helt slut. Jag fick så ont i magen efter lunchen på skolan, det var säkert någon krydda som jag reagerade på. Jag kan vara känslig för gröna torkade kryddor, det går bättre med färska kryddor.

Jag som planerat att börja ställa för att flytta till stugan men det får vänta. Vi har planerat att flytta ner nu till helgen. Den här sommaren blir nog den sista i Armis. Nu börjar även Kent inse att det är för mycket jobb med två ställen. Tiden och orken räcker inte till och så vill vi ju vara ute med husbilen också.

Det är en hel del fix som ska göras i stugan innan en ev försäljning. Längst upp på att göra listan ligger nytt duschrum. Vi kommer att göra typ samma som vi har hemma med matta på golvet och i duschhörnan och trä på väggarna i övrigt. Hemma har vi svart och vitt men i stugan ska mattan vara röd och väggarna vita. Det kommer att bli jättebra.

Nej nu ska jag passa på att sova en stund innan Kent kommer hem, hoppas att min mage känns bättre när jag vaknar.
.

Annikas nya blogg

Kent och Annica

   

  

Kul att just du tittar in.

 

Den här bloggen kommer vi att fylla med det som händer i vår vardag. 

 

 

 

Fråga oss

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok

På vägarna med husbilen

 

Ofta på väg, både i Sverige och utomlands


Ovido - Quiz & Flashcards