Alla inlägg under maj 2018

Av Annica och Kent Lindholm - 19 maj 2018 23:25



Sitter och snurrar runt på lite olika sidor på Internet och kan inte låta bli att dela med mig av mina iakttagelser och funderingar.

Som vanligt är detta ingen vetenskaplig analys, det är bara mina egna tankar.

Jag tittar på Sifo:s senaste väljarbarometer genomförd 7-17 maj och funderar på vad som ligger bakom de stora förändringarna i maj jämfört med april.

Se bild nedan. Staplat i grått är från april.
.


Hur mycket väger Socialdemokraternas förslag att låta 9000 ensamkommande barn få stanna i Sverige trots att dom saknar asylskäl samtidigt som som S går ut med att flyktingpolitiken ska stramas åt kraftigt inför valet.

Hur mycket påverkar det Centerpartiet att dom stödjer Socialdemokraterna i deras förslag att låta dessa 9000 barn stanna i Sverige trots att C tycker att det är ett dåligt förslag. Ett stöd som dessutom kritiseras av allianskollegorna.

Varför lyfter Vänsterpartiet? Jonas Sjöstedt kör mycket just nu med att - Det är vår tur nu, och - Vi gör det tillsammans. Skapar dessa fraser en trygghet och en känsla av gemenskap. Kan det vara så lite som behövs för att lyfta siffrorna.

Varför tappar Miljöpartiet? Är det Isabella Lövins återkommande osanningar i debatten. Se sidan faktiskt.se. Nu senast (i går) handlade det om hennes felaktiga påståenden angående utsläppen.

Jag tycker att det är så mycket i debatten som är en enda soppa just nu. Det verkar inte vara någon som tänker längre än till valresultatet i september. Hela debatten andas dåligt genomtänkta vallöften, osanningar och fraser.
.



Naturligtvis funderar jag också på varför SD har ökat så mycket i senaste mätningen. Är det för att retoriken hos de andra partierna mer och mer börjar likna SD:s retorik.


Är det för att SD trots sitt stora väljarstöd inte får vara med i debatten. Jag undrar om det är rätt taktik att  inte diskutera och förhandla med SD. Finns det inte en risk att ett sådant agerande får helt motsatt effekt, dvs fler väljare.


Ja det får jag fundera vidare på vid ett annat tillfälle, nu är jag trött.

Av Annica och Kent Lindholm - 19 maj 2018 16:27


Nu har vi varit ute och tittat oss omkring i området. Här är alldeles lugnt och stilla så otroligt fridfullt. Vi har suttit en stund nere vid stranden, man riktigt känner stillheten i hela kroppen. Jag förstår att många campare trivs här och återkommer varje år.
.


Bilder från stranden nedanför campingen.
,

Av Annica och Kent Lindholm - 19 maj 2018 11:13


I går åkte vi till Hassela med husbilen. Vi blir här i helgen och eventuellt en bit in i nästa vecka.

Jag har fortfarande ont i foten så jag sitter mest hela tiden och myser i solen. I dag blir det en riktigt fin dag, det är helt vindstilla och 19 grader i skuggan redan nu klockan 11.

Kent som gärna vill vara sysselsatt har en hel del att fixa med. I går fick lånade han campingens gräsklippare och gjorde fint på vår uteplats, i dag har han haft städdag.

Trevlig pingst från oss till dig!

Av Annica och Kent Lindholm - 16 maj 2018 02:26


Som jag skrivit tidigare känner jag frustration när jag inte vet vad som är sant och falskt i media och debatter.

Nu har jag hittat till sidan Faktiskt som faktakollar påståenden som gjorts offentligt, i dokument, i en publikation eller i öppna forum, dit räknas även sociala medier.

Så himla bra. Se vilka som ligger bakom på bilden nedan.
.


Det här hittade jag bland mycket annat. Se bild nedan.

Är det inte ganska skamligt att en Miljöminister ger oss mestadels felaktig information om vilka konsekvenserna blir i Arktis av ett varmare klimat. Nu förstår ju även jag att det får konsekvenser och även mycket allvarliga sådana, men ge mig fakta.
.


Det här hittade jag också. Se nedan.

Det här är faktakoll av den film som LO publicerade i april. Hur kan LO göra en film som ger en totalt osann bild av vad som kommer att ske om Alliansen får makten vid nästa val.

Dessa lögner och många fler sker nu i det offentliga rummet inför valet i Sverige 2018.

Otroligt skrämmande!!!!

Var aktiv du också och håll koll på denna sida. Ju fler vi är som engagerar oss i debatten och kräver rent spel, ju ärligare blir den förhoppningsvis.

.

Av Annica och Kent Lindholm - 15 maj 2018 21:37


Nu har jag läst en hel del om Gikt och det finns mycket man kan göra själv för att må bättre.

Man ska hålla vikten
Man ska undvika mat med mycket puriner som finns i bl.a rött kött, vissa fiskar, ärtor, bönor och skaldjur.
Man ska vara måttlig med alkohol, särskilt öl.
Man ska dricka mycket vatten.
Man ska vara fysiskt aktiv men inte träna hårt.
Man ska inte stressa.

Nu får jag äntligen en bra anledning att ta bort min putande mage, jag får också tänka till lite extra på vad jag äter samt dricka mer vatten.

Ja kommer att göra mitt yttersta och självklart kommer jag att gå ner i vikt.

Kent fixade min middag i dag. Sallad på bl.a rödbetor (inköpt från ICA:s delidisk)
.


Dagen val av skor blev Ikeas tofflor.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 15 maj 2018 12:36


Det är verkligen tur att jag tänkte till och valde att gå i pension. Hade jag jobbat kvar hade det inte varit en rolig situation varken för mig eller för min arbetsgivare. Jag skulle varit från jobbet vid många tillfällen pga. sjukdom och det var ju inte det som var meningen när jag började jobba på SEB.

I natt fick vi åka in till Akuten med min onda fot. Jag svällde upp ungefär som när jag var i Thailand men det gjorde betydligt ondare, typ x 10. Det togs prover som visade att jag har gikt så nu är det mer piller i dosetten, men jag ska göra mitt yttersta så att det blir tillfälligt.

Nu ska jag ägna dagen åt att läsa på vad jag själv kan göra för att förbättra min situation. Det här måste jag bli kvitt fort, vem vill sitta still som en gammal gumma, inte jag i alla fall.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 14 maj 2018 23:22


Jag blir riktigt upprörd av den oärlighet som råder i den politiska debatten just nu.

Nu senast om pensionärsskatten som Socialdemokraterna vill ta bort.

Det här hittade jag i mitt FB flöde daterat den 7 mars i år.
.


Här står det tydligt och klart att Moderaterna införde en pensionärsskatt. En ren lögn!!!!

Det finns INTE någon pensionärsskatt. Däremot införde Moderaterna ett jobbskatteavdrag som gjorde att bl.a en undersköterska fick motsvarande en extra månadslön netto kvar i plånboken.

Jag gjorde en beräkning på en inkomst av 24000 kr (skatt i Sundsvalls kommun) och kom fram till att skattelättnaden efter jobbskatteavdrag blev 1942 kr mer i plånboken. Naturligtvis skapade detta en klyfta mellan lön och pension, men ingen pensionär har fått högre skatt, däremot fick löntagare mindre skatt.

Hur f...n kan den skattelättnaden för löntagare helt plötsligt heta pensionärsskatt i dag. Jag skickade iväg en fråga till Socialdemokraterna och fick följande svar via min Mail i dag. Se kopia.
.


I svaret heter det nu, den så kallade pensionärsskatten och förklaringen är korrekt.

Man skriver också att det 2018 gäller för pension upp till 17000 kr och fullt ut för alla from 2020. Men man nämner inte att det bara gäller from det år pensionären fyller 66 år.

Socialdemokraterna måste ju vara livrädda nu.

Rubriken i deras inlägg var,
Ta ställning för ett tryggare Sverige.

Hur kan Socialdemokraterna tro att vi kan känna trygghet om de som styr inte ens kan vara ärliga och hålla sig till det som är sant.

Så himla dåligt av Socialdemokraterna!!!



Av Annica och Kent Lindholm - 12 maj 2018 20:02


Nu har vi kommit hem och jag ligger i soffan och tittar lite på TV samtidigt som jag surfar runt på telefonen. Det känns riktigt bra att vara hemma.
.


Det som inte kändes så bra var att se vad rådjuren gjort med vår thuja häck i vinter. Det är bara ca 50 cm längst ner på busken samt toppen som är grön, allt däremellan har rådjuren ätit upp. Jag har sökt runt på internet för att få tips på vad vi kan göra för att rädda häcken men tyvärr verkar det vara kört. Jag ska i alla fall försöka rädda den genom att gödsla och vattna rikligt, det var det enda tipset jag hittade.

Jag var så glad för den häcken, inte för buskarna i sig, det jag tycker om är att den skapade en vägg mellan oss och grannen. När jag är ute på tomten vill jag slippa se granntanten så fort jag går ut. Det är absolut inget fel på våran granntant, jag vill bara inte prata med henne vid varje tillfälle när jag är ute.

Är det någon som vet vad man kan göra så tar jag tacksamt emot tips.
.

Annikas nya blogg

Kent och Annica

   

  

Kul att just du tittar in.

 

Den här bloggen kommer vi att fylla med det som händer i vår vardag. 

 

 

 

Fråga oss

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok

På vägarna med husbilen

 

Ofta på väg, både i Sverige och utomlands


Skapa flashcards