Alla inlägg under februari 2018

Av Annica och Kent Lindholm - 12 februari 2018 15:56

.
Nu har vi en klass 1 varning för kraftigt snöfall igen. Det kunde komma mellan 5-10 cm snö enligt SMHI. Den snömängden skottade vi undan på eftermidddgen och det snöar kraftigt fortfarande. - Va fan är det för frågan om, sa ett barn dom som vi känner. Ja det kan man verkligen fråga sig många gånger den här vintern.
.

.
Det här är utsikten från vårt köksfönster just nu. Vi ser nästan ingenting av gatan och grannar. Snö i den här mängden kan vara mysigt en vecka i fjällen men inte en hel vinter hemma.
.

.
Skönt att det bara är fem dag kvar tills vi åker. Håll tummarna för oss att det inte snöar på lördag. Vi åker tåg till Arlanda och vill inte komma till ett inställt tåg eller vara med om någon försening.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 10 februari 2018 19:21

.
I eftermiddag har vi varit i stan med Micke och Lena och deras kompisar Anders och Lisa från Rossön. Mycket trevligt och många skratt blev det.

Vi var på Grekiska Kolgrillen och åt. Den restaurangen kan jag rekommendera, mycket god och prisvärd mat.

Nu ligger jag mätt och belåten i soffan och myser i värmen från kaminen.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 10 februari 2018 19:13

.
Vilken utmaning! Kent har skottat av garagetaket i dag. Både han och jag var livrädda att det skulle smälla till i hans rygg igen.

Allt gick bra. Otroligt skönt.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 9 februari 2018 23:43

.
Tänk att det är så härligt att bada och sola men så vidrigt att köpa badkläder.

Jag får nästan panik när jag står i provhytten och ser mig själv i dessa stora speglar med vinklar från alla håll och kanter. Herre gud! Hur gammal är jag?

Jag lyckades i alla fall hitta en fin bikini och jag får väl trösta mig med att den sitter på en kropp med en fin insida i alla fall.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 9 februari 2018 23:21

.
Visst är det konstigt hur bokningssidor fungerar. Jag har roat mig med att titta på resor till Bangkok. Vi planerar att vara i Hua Hin och på Koh Samet i november.

Priset på resan kan variera hur mycket som helst.

Jag hittade ett flyg till Bangkok på Flygresors sida, som bokas via Ticket och resan går med Finnair. Priset för resan var 9700 kr för två personer och inga tillägg för bagage eller mat. Bra pris!
.

.
Den tänkte jag boka men först ville jag registrera oss i Finnairs bonusprogram. Väl på Finnairs sida försökte jag hitta samma resa till ungefär samma pris men den fanns inte, där kostade den 11500 kr.
.

.
 Jag gick också in på Tickets sida och hittade resan där, då hade priset gått upp till 12500 kr.

Jag gick tillbaka till Flygresor.se för att boka resan och länkades då Ticket där jag genomförde köpet till priset 9700 kr.

Håll med om att det är en jungel man ska igenom för att få en resa till ett bra pris. Nu är resan bokad i alla fall, länkad från Flygresor, bokad via Ticket och flyget är med Finnair och det känns jättebra.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 5 februari 2018 14:39

.
I dag har Kent varit till doktorn för sin onda rygg och fått bättre tabletter mot värken. Han är något bättre men inte bra.

I dag är det bara 12 dagar kvar tills vi åker till Thailand. Jag undrar hur han ska klara av drygt 3 timmar på tåget till Arlanda, flera timmars väntan innan flyget går, 10 timmar på flyget till Phuket och sedan drygt 3 timmar i taxi till Koh Lanta.

Jag har läst på om införselregler för läkemedel i Thailand och tabletterna som skulle vara till hjälp på resan får han inte ta in i landet. De klassas som narkotika där och då krävs ett dokumenterat tillstånd från Thailands ambassad, det räcker inte med ett intyg från hans läkare. Ja där sprack den smärtlindringen. Han hinner tyvärr inte få något sådant tillstånd innan vi åker. Ja, ja det ordnar sig nog för åka det ska vi, bara vi är på plats finns det mycket bra läkarvård och medicin att få.
.

.
Hotellet på Koh Lanta.
.

.
Hotellet i Karon.

Vi har varit på båda hotellen tidigare och vet att dom ligger centralt och har de bekvämligheter som vi önskar.

Oh vad jag längtar bort från snö och kyla, i morse hade vi 20 grader kallt här.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 2 februari 2018 09:51

.
Äntligen har det slutat att snöa och blåsa. Det har säkert kommit minst 50 cm snö och blåsten har skapat drivbildningar som är betydligt högre på sina ställen. Det är det värsta väder jag någonsin upplevt.
.

.
Utanför vårt köksfönster.
.

.
Vår altan, staketet som är minst 1,5 meter högt syns inte.
.

.
Av garaget syns nästan bara taket.

Jag hoppas verkligen att det inte kommer mera snö i vinter. Det var en som sa att enligt bondepraktikan ska det komma lika mycket snö efter den 1 februari som det hittills har snöat. Vilken mardröm om det skulle stämma.

Elsa (barnbarn 15 år) frågade igår om vi tror att snön är borta när hon fyller år den 13 maj. Ja vem vet, ett som är säkert är att den här vintern kommer vi alla att minnas med blandade känslor.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 1 februari 2018 16:33

.
Det blev inget läkarbesök för Kent i dag, vi är totalt insnöade. Jag fick upp ytterdörren en liten bit i morse och sedan var det stopp. Vår svärson kom med traktor vid lunchtid och skottade åt oss. Nu har det gått ytterligare några timmar och vi är insnöade igen. Jag uppskattar att det totalt har kommit cirka 30-40 cm snö men blåsten gör att det på vissa ställen är ca 70 cm.

Jag och Elsa (barnbarn) var ut för att skotta men jag orkar inte. Inte nog med att det är mycket snö, den är tung, klibbig och totalt packad av blåsten . Värre än detta har jag aldrig upplevt.

Det är tur att vi har värme i stugan och mat i skåpen så att vi klarar oss några dagar.
.

.

.
När jag tittar ut på baksidan av huset genom ett fönster nästan täckt av snö ser jag något som hänger ner från taket. Det är en del av vår TV antenn, den har gått av och är helt täckt med klippig tung snö. Helt otroligt men TV:n fungerar trots detta.
.

Annikas nya blogg

Kent och Annica

   

  

Kul att just du tittar in.

 

Den här bloggen kommer vi att fylla med det som händer i vår vardag. 

 

 

 

Fråga oss

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok

På vägarna med husbilen

 

Ofta på väg, både i Sverige och utomlands


Ovido - Quiz & Flashcards