Alla inlägg under juni 2013

Av Annica och Kent Lindholm - 29 juni 2013 22:08


Nu är vi äntligen på väg söderut. Kid är med så vi kommer att hålla oss inom Sveriges gränser.

Ja stackars Kid, han gillar inte att åka bil men att vara i bilen när den står stilla går bra. Förut när vi stannade och skulle in i bilen igen var han så ivrig, när Kent öppnade dörren så sprang han in under bilen och såg helt förvirrad ut. Vad hände nu, gick jag inte in tänkte han nog.

Från Sundsvall till Gävle fick han sitta själv och han skulle prompt sitta på ett ryggstöd och hade fullt sjå att inte ramla. Jag tyckte så synd om honom så nu har han suttit i mitt knä och så har han legat i framrutan. Innan vi är hemma igen är jag säker på att han stortrivs i bilen, det gäller bara att ge honom tid trygghet så blir det nog bra. Ja, det är som att ha småbarn igen när Kid är med.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 26 juni 2013 21:49


Även i dag har det varit full rulle. Tova kom hit klockan sju i morse, hon ska vara med mig hela veckan så att hon slipper vara på fritids. Klockan nio var det tid hos doktorn, jag skulle visa upp min pigmentförändring på kinden men min läkare ville att en hudläkare skulle titta på den så han skrev en remiss.

Lunchen åt vi på Svartviks herrgård med Kents mamma och syster Marie, mycket trevligt.

Jag var också på loppis och gjorde en hel del fynd, bl.a en fondugryta i gjutjärn som såg oanvänd ut för 150 kronor. Jag köpte också åtta fina glas på fot för 32 kronor, dom blir perfekta till efterrätt. En Sverigeskål för 35 kronor hamnade också i påsen, mm. Ja det var en riktigt rolig shopping och allt jag handlade hamnade hemma hos Petra som köpte av mig allt utom en sockerkaksform.

Ellen och Elsa kom också hit på eftermiddagen och då blev det sockerkaksbak för Tova och Elsa. Dom var jätteduktiga och fixade allt själv, riktigt god blev den också.

I kväll har Micke och hans familj varit hit en stund och visat skolbussen som fått nya dekaler. Synd att jag glömde att ta ett foto, den blev så himla fin med många bilder på skolbarnen runt om. Jag tycker att det är så konstigt att många skolor tampas med dålig ekonomi när Mickes skola till och med har råd att hålla sig med en egen buss till barnens utflykter mm. Det är väl kanske fel prioriteringar på många skolor eller så saknas visioner och bra ekonomer. ;)

Nu ska jag lägga undan datorn för nu har Elsa kommit hit igen, hon ska sova hos oss i natt.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 25 juni 2013 17:09


I dag har jag varit på Bergsfjärden med barnbarnen. Vi tog husbilen och åkte ner i morse redan klockan åtta och kom tillbaka nu vid halv fem. Vädret har varit jättebra, 26 grader varmt. Lika varmt var det dock inte i havet så även i dag stod jag över badet. Barnen däremot tyckte att badvattnet var helt ok fast inte lika varmt som i Armsjön.

Vi gick även en runda på deras nya minigolfbana. Det har varit mycket stoj och lek även i dag och nu är jag supertrött. Det tar verkligen på att vara själv med så många barn, det ropas farmor och mormor hela tiden, det är inte tyst en sekund.

Nu ligger jag på sängen och kopplar av en stund innan Kent kommer hem från jobbet. Vi måste åka iväg med byggavfallet i kväll som blev efter fönsterbytet och sedan börja ställa för vår semestertripp, på lördag planerar vi att åka iväg med husbilen och bli borta några veckor.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 24 juni 2013 23:36


I dag har det varit full fart hela dagen i stugan. Mina barnbarn Ellen, Elsa, Jacob, Hannes, Tova och Maja har varit med mig hela dagen. Alfons 4 år och Dante 3 år fick inte vara med, dom är så små och kräver så mycket passning så jag kan inte ha alla samtidigt.

Dom har badat, fiskat och lekt och pratat så jag har skavsår i öronen. Dom fick inte sova över, det blir allt för stojigt när dom är så många.

I morgon kommer dom igen vid åttatiden. Då ska vi ta husbilen och åka ner till Bergafjärden och vara där över dagen. Jag har gjort en stor gryta med makaroniconcarne nu i kväll så lunchen är färdig och bara att värma upp. Det blir säkert bad och golf bl.a på schemat i morgon.

Nu släcker jag lampan för i dag och sover, känner mig ordentligt trött just nu :)
.

Av Annica och Kent Lindholm - 23 juni 2013 21:15


I kväll kom Ellen och Elsa ner till oss. Vi åkte ut och metade och kom tillbaka med sex små abborrar som jag filéade, smörstekte och serverade på hårdbröd. Flickorna gillar verkligen fisk och extra gott var det nog när dom själva fiskat upp dom.

Vi har kvällsfikat varm choklad och vispgrädde, så himla gott men kanske inte så nyttigt. Nu har Kent och Ellen gått ner för att ta ett kvällsdopp, själv vill ja ha minst 25 grader i vattnet så jag står gärna över.

I morgon är det arbete igen för Kent. Jag stannar kvar i stugan och jag får sällskap av många barn. Klockan åtta ska vi hämta Tova och Maja, eventuellt kommer Micke ner med Jacob och Hannes också, jag har inte hört av dom ännu.

Det är verkligen underbart att vara ledig hela sommaren. Ja livet är snällt med mig just nu :)
.



Av Annica och Kent Lindholm - 23 juni 2013 06:32


Är det att vara morgonpigg när man vaknar klockan halv fem och inte kan somna om eller har man sömnproblem då kanske. Strunt det samma, det är en underbar morgon att vakna till i alla fall. Inte ett moln på himlen och solen skiner för fullt trots att klockan är strax efter sex. Jag har varit ner till stranden en stund, det är så otroligt fint vid vattnet en morgon som denna.

Ja jag undrar hur det känns att inte ha Armsjön kvar men var sak har sin tid, är det inte så. Tänk om jag ändå kunde ta med mig stugan till något nytt ställe. Det påverkar mig negativt att vi fått så trista grannar i stugorna nedanför. Jag brukar inte ha svårt för att acceptera människor som dom är, men båda dessa grannar är nog de dummaste jag stött på. Äntligen förstår dom att vi inte vill ha med dom att göra och det känns skönt, inget tjat om att vi ska komma och fika numera, tack och lov. För några år sedan byggde vi en brygga tillsammans med grannen alldeles nedanför. Nu har isen tryckt in bryggan och det är ett himla tjat på Kent att han ska fixa den, hade vi inte bryggan tillsammans eller? Jag vet att Kent tycker som jag och det är nog därför bryggan nu står som den gör, att fixa med vår gamla brygga hade betydligt högre prioritet.

Nej, vad är det frågan om, sitter jag här och spiller onödigt krut på grannarna. Nej, nej.

I går var vi till Åstön och hälsade på Bror och Biggan. Dom har köpt en stuga där för något år sedan och vi har inte kommit iväg dit förrän nu. Det var en riktigt fin stuga med ett kanonläge alldeles vid havet. Dom sökte stuga i området i många år men köpte inte förrän dom hittade det dom verkligen ville ha och tur var det för bättre läge har dom inte kunnat få. Det är något speciellt med havet ändå, det är nog vinden, vågskvalpet och doften som trollbinder en, den känslan får man aldrig vid en insjö. Det måste vara underbart en mörk höstkväll i deras stuga när havet dånar alldeles nedanför. Ja jag gillar verkligen mörka höstkvällar men nu ska jag inte längta efter dom utan njuta av sommaren när natten är varm och ljus.

Nu hör jag att min tvättmaskin är färdig så nu ska tvätten hängas ut.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 22 juni 2013 08:45


Pigg som en lärka vaknade jag klockan sex i morse. Det blev en riktigt lugn eftermiddag och kväll i går vilket det är ganska ofta hos oss numera. Ibland funderar jag om partyprissen Kent tycker att jag är tråkig men det verkar inte så, han är fortfarande nöjd med att dela dagarna med mig om jag bara inte väcker honom allt för tidigt :)

I natt regnade det som bara den här hos oss och i dag är det mulet. Det gör inget för jag ska ha en städdag, det är klädkammarens tur att få en make over i dag. Jag vill också fara till mitt hobbyrum och hämta hit det som är där. Jag kommer att göra om rummet i gäststugan till min verkstad. Gästerna (oftast barn och barnbarn) får sova inne eller i husbilen i fortsättningen och förresten är dom här och sover över mer på vintern och då värmer vi inte upp gäststugan i alla fall.

Vi kommer att stanna här nere till veckan. Jag har sagt till barnbarnen (inte de två minsta) att dom gärna får vara här med mig. Hoppas att det blir bra väder så att dom kan bada, om inte får vi väl pyssla eller kanske åka på utflykt till något fint ställe i Hälsingland.

Nej nu är det dags för lite mer kaffe.
.

Annikas nya blogg

Kent och Annica

   

  

Kul att just du tittar in.

 

Den här bloggen kommer vi att fylla med det som händer i vår vardag. 

 

 

 

Fråga oss

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok

På vägarna med husbilen

 

Ofta på väg, både i Sverige och utomlands


Ovido - Quiz & Flashcards