Alla inlägg under juni 2013

Av Annica och Kent Lindholm - 21 juni 2013 16:18


Ja nu är det midsommarfint i stugan och solen lyser från klarblå himmel. Vi åkte ner i går eftermiddag och här fanns massor att fixa med eftersom vi inte har bott in oss riktigt ännu men det fick vänta tills i dag. Vi åt lite av midsommarmaten och allt smakade jättebra.

Per och Anna kom förbi med en korg full av godsaker som tack för lånet av husbilen. Per påminde mig att jag är "festgeneral" för årets sommarfest här i Armsjön och tur var det för det hade jag alldeles glömt bort. Vi planerade lite och bokade datum till lördagen den 27 juli.

I dag har vi gjort fint på gården och jag har putsat fönstren på baksidan som jag inte hann med häromdagen. Jag har också fixat med lite blommor, jag sätter inte så mycket i år eftersom vi åker bort till helgen och blir borta minst tre veckor.

Nu ska vi snart duka upp vår midsommarmiddag som vi i år äter på tu man hand.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 20 juni 2013 11:51


Ja nu är det snart midsommar, tänk vad den här våren och försommaren har gått fort. Jag har haft mycket hjälp med alla förberedelser inför helgen av Elsa som fortfarande är kvar hos oss.

Vi har varit och handlat hem all mat och dryck, vi har lagt in sill och strömming, vi har stekt köttbullar och gravat lax mm. Vi har varit i stugan och klippt gräset, putsat fönster och städat och vi har ätit massor med jordgubbar.

Nu har vi nyss kommit hem från Mjösunds kyrkogård där vi har gjort fint på mammas och Elsas farfars grav. Nu återstår bara att packa bilen full och åka till stugan och fira en lugn och skön midsommarhelg. Synd att du inte kan vara med oss mamma. Kommer du ihåg vilka fina midsomrar vi hade tillsammans. Kommer du ihåg det året när Kent snubblade med hela sillbrickan och vi fick alla olika inläggningar i en enda röra på brokvisten. Jag kommer ihåg att jag började skälla på Kent och du sa till mig med skarp röst. - Tyst och städa upp det där nu, gjort är gjort. Det är typiskt dig, att inte spilla onödiga ord på något man ändå inte kan göra något åt. Önskar dig mamma en riktigt skön midsommarhelg, kanske vi ses en liten stund i alla fall ;)
.

Av Annica och Kent Lindholm - 17 juni 2013 22:59


I natt har vi en extra sängkompis. Elsa ringde och ville komma och sova över, klart att hon får det :). Hon tycker inte om att sova över hos kompisar men hos mormor går det bra.

Jag tror att jag ska passa på att åka och handla i morgon, det är alltid roligare att handla när man har sällskap. Fikat smakar också så mycket bättre när man är två.

Jag läste om en fönsterputsare som verkar bra. En sådan skulle inte vara fel i stugan där vi har 11 gamla tvåglasfönster, två fönsterdörrar och stora glasrutor på altanen som behöver putsas. Ja det bli nog ett inköp i morgon.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 17 juni 2013 20:51


Jag skrev härom dagen att jag var så nöjd med våra nya fönster men då hade jag inte synat arbetet på utsidan. Oj vad dom har fuskat, fodren sitter snett, vint och skarvat. Det blir några timmars jobb för Kent, jag orkar inte ta några fler diskusdioner med fönsterfirman. Inte har jag hört när rätt plissegardiner kommer heller. Usch och fy för oseriösa aktörer.

Något som är betydligt roligare är att det går så bra för Micke och Alex med skolan. Det var en artikel i lokaltidningen förra veckan där dom får mycket positiv feedback för deras engagemang för barnen på skolan men även för deras engagemang för Njurunda som ort. Jag tycker att det är bra att dom ser småskaligheten som viktig och att dom inte agerar som de stora friskolorna där vinsten verkar vara det viktigaste. Jättebra jobbat Micke och Alex, mamma är så stolt ska du veta ;)
.

Av Annica och Kent Lindholm - 16 juni 2013 19:01


Jag måste säga att Telia är ett otroligt bra företag med en kundservice i världsklass. Förra helgen fick jag ett litet galet meddelande som jag skrev om är på bloggen angående åskväder. Titta i kommentarerna, helt otroligt att jag fick ett svar här här på bloggen.

Tusen Tack Telia, ni är verkligen förlåtna.

Jag klipper in kommentaren här nedan.

------------------------

Hej Annika!

Jag heter Patricia och jobbar på Telia. Jag tänkte bara be om ursäkt för att vi väckte dig så tidigt, det var inte vår mening. Åskmeddelandet skickades ut 2013-06-07 men måste ha hamnar på villovägar.

Jag önskar dig en riktigt härlig fortsättning på helgen!

Med vänliga hälsningar
Patricia Elsius
Telia Kundservice
.

Av Annica och Kent Lindholm - 16 juni 2013 18:45


I går hade jag en härlig hemmadag med städning och matlagning. Ica hade billig lax så middagen i går blev stekt lax, färskpotatis och romsås, så gott och enkelt. Jag gravade också två stora bitar, det är så bra att ha i gravad lax i frysen till midsommar.

Cicci och Petra med familjer kom förbi en stund på kvällen. Alfons har fått en cykelvagn och Ellen var mycket populär när hon cyklade runt med Dante och Alfons.

I morse var vi och tittade när Tova spelade fotboll. Plötsligt blev Kent jättedålig med en enorm smärta i sidan, vi fick skynda iväg till doktorn. Troligast var det en njursten och smärtan släppte när han fått en spruta. Vi får hoppas att det bara var lite grus som kommer ut den naturliga vägen så att han får vara frisk när det är dags för semester om två veckor.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 15 juni 2013 10:31


I dag har jag en städdag. Det blev riktigt stökigt när nya fönstren skulle på plats. Men jag är verkligen helnöjd, det blev riktigt bra.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 13 juni 2013 21:21


I kväll är vi barnvakt till Dante. Petra och Tova har åkt till Delsbo för att vara med på Majas skolavslutning.Undra när när dom kommer hem?

Jag vill hem och göra fint i våra nya fönster. I dag blev dom färdiga med monteringen. Tyvärr fick vi fel plissegardiner. Vi hade beställt svart till alla fönster utom köket men fick blått. Dom kommer och monterar så snart dom har en svart leverans till oss. Jag måste säga att jag är helnöjd med fönstren och installationen, dom gjorde det riktigt bra jobb och snickarna var supertrevligt. Det känns mycket bra att det blev bra till slut för som jag berättat tidigare började vårt fönsterbyte inte så bra.
.

Annikas nya blogg

Kent och Annica

   

  

Kul att just du tittar in.

 

Den här bloggen kommer vi att fylla med det som händer i vår vardag. 

 

 

 

Fråga oss

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok

På vägarna med husbilen

 

Ofta på väg, både i Sverige och utomlands


Ovido - Quiz & Flashcards