Alla inlägg under januari 2013

Av Annica och Kent Lindholm - 13 januari 2013 11:35


Ny dag, nya möjligheter! I dag är det en underbar vinterdag. Solen skiner från klarblå himmel. Ska det bli en tur på skidorna i dag tro? Jag skyller på kylan men måste erkänna att jag gruvar lite, det måste vara 30 år sedan jag stod på ett par längdskidor senast.

Nu har jag ätit frukost (lättfil och hallon) och tittat på morgon TV där Kristin Kaspersen intervjuat sin mamma Lill-Babs. Vilken otroligt fin människa! Jag känner igen mig i mycket av det hon berättar. Ex litenheten, att aldrig tycka att man är bra nog. Hon säger att hon skäms för att hon inte är rätt skolad och därför inte har samma värde som de som har en examen, det har även jag känt av många gånger genom åren. Hon pratar så varmt om sin mamma som alltid finns med henne från andra sidan, där känner jag verkligen igen mig. Hon pratar om att ge och att få, ju mer du ger ju mer får du tillbaka, så himla sant. Och naturligtvis känner jag igen mig när hon pratar om vad familjen är otroligt viktig.

Vad säger detta mig? Jo att vi ska vara mer stolta över oss själva, att verkligen klappa oss själva på axeln för allt bra vi gör, klappar vi oss själva på axeln så får vi också klappar av andra. Att vi ska vara mer måna om varandra och finnas för varandra. Att vi ska fortsätta att "vara" med våra kära som inte längre finns i livet, dom finns hos oss ändå och har så mycket att ge om vi bara lyssnar. Och mycket, mycket mer.

Just nu känner jag mig lite stolt över det jag har gjort genom åren, det måste ju vara lite bra i alla fall när det nu har givit mig möjligheter att sluta jobba redan vid 57 års ålder. Givit mig möjlighet att bara ta tillvara varje dag och ta emot allt som dagen har att ge utan att behöva bekymra mig för framtiden.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen. Det är hög tid att släppa alla tankar och gå tillbaka till verkligheten. Det är hög tid att "göra dagen" nu!

Av Annica och Kent Lindholm - 12 januari 2013 18:00


Det blev en dag på Birsta i dag. Vi köpte nya element till stugan som ska monteras i morgon och lite annat som oftast följer med hem efter en dag där ute.


Det var så lyckat att både Micke och Petra med familjer var i Birsta på shopping i dag så då blev det en gemensam fika på Ikea. Trevligt!


Nu har vi suttit någon timma här hemma vid köksbordet och tagit något glas vin (båda två faktiskt) och planerat för framtiden. Det har diskuterats nytt toarum och anläggning av trädgårdsland i stugan, det har varit inglasad altan här hemma och naturligtvis mycket prat och planering kring vår kommande semester.


Nu är Kent ute i garaget och "bakar" snus. Vi snusar båda två och det är alldeles för dyrt enligt min budget så jag började göra egen snus som Kent numera tar ansvar för. Det måste ju var bättre att resa för 3,000 kronor i månaden i stället för att lägga dessa pengar under läppen. Eftersom ingen av oss slutade snusa så ligger det numera hemmagjord snus under läppen på oss båda för max 500 kronor per månad.


Nej nu måste jag sluta och skriva och börja med middagen som i dag blir ryggbiff och svampsås.


Livet är Lycka numera, eller hur Patrik och Inger :)
.



Av Annica och Kent Lindholm - 12 januari 2013 10:27


Varför måste det bli så himla kallt igen, i dag har vi 17 minus. Just nu lockar inte uteaktiviteter som vi planerat.


Kanske blir det en sväng på Birsta för inköp av nya element. Elräkningen i stugan som gäller december är alldeles för hög med tanke på att vi inte varit där något. Skulle tro att elementen är lite väl gamla och att det är lönsamt att sätta in några nya element nu.


Det blev inget På spåret i går, det blev filmen En gång i Phuket i stället. Härlig film och fina vyer men många inspelningar var inte från det Phuket som charterturisterna ser under högsäsongen. Skulle tro att dom varit en sväng till Krabi också. Filmen var helt ok i alla fall.
.

.

Av Annica och Kent Lindholm - 11 januari 2013 18:51

.

Av Annica och Kent Lindholm - 11 januari 2013 18:48


Finaste Petra och Jörgen på väg till Jörgens mormors begravning i dag. Jag tyckte att dom var så fina så jag tog bilden från Petras blogg. Det får man göra ibland, eller hur Petra ;).


I dag går våra tankar till dig och din fina familj Maria. Många varma kramar från oss.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 11 januari 2013 18:37


I dag har det inte hänt så mycket. Jag började dagen med att sova till 09:30, hoppsan det var länge sedan men himla skönt. Inget dåligt samvete alls.

Cicci kom vid lunchtid för att tvätta, deras maskin krånglar. Hon bjöd på thaimat från kiosken. Riktigt gott, åh så jag längtar efter maten i Thailand. Nu är det inte många dagar kvar innan vi är där igen. Nedräkning nu.

Petra och Jörgen var på begravning i dag så vi hämtade barnen på dagis och skola. Dom hade beställt plättar så det blev vår fredagsmiddag.

Nu sitter vi i varsitt soffhörn, Kent med ett glas vin och jag med en kopp kaffe. Han tog inger vin till middagen, jag undrar varför :). Själv dricker jag vin väldigt sällan numera eftersom det påverkar mitt socker så negativt.

Något mer häftigt blir det inte här i kväll, största höjdpunkten blir nog På spåret klockan 20:00.

Dante hjälper till att vispa grädden till plättarna.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 10 januari 2013 23:12


I dag blev vi bjudna på middag hos Petra och hennes familj. Som vanligt är barnen överlyckliga när morfar kommer. Kent har ett otroligt tålamod med de små, mycket mer än vad jag har och därför ligger han lite bättre till än vad jag gör men det bjuder jag så gärna på :).

I övrigt har kvällen varit en lugn TV kväll som började med Antikrundan. Beror det kanske på åldern att jag tycker om det programmet numera.

Tittade också på dokumentären om Jan Stenbäck, han var verkligen en man som gjorde skillnad. Undra när Tele och TV monopolen upphört om inte han var så driftig. En mycket beundransvärd man som tyvärr fick lämna över allt för tidigt, eller var det bra för hans business att han lämnade över just då. Ja vem vet.

Så tittade jag naturligtvis på intervjun med Annie Lööf som avbrutit sin semester i Thailand för att få stopp på den snedvridna debatten som råder nu kring deras ideprogram och de kontroversiella förslagen det innehållet. Eller var det kanske Anna-Karin Hatts uttalanden som gjorde att Annie fick så brottomt hem. Ja jag undrar jag, hur är det med lojaliteten i partiet? En jädra soppa har Centern dragit igång i alla fall. Undra om det är så smart det med tanke på deras siffror i aktuella mätningar. Ja vi får väl se, mitt parti är det inte men jag ser trots det gärna att dom håller sig över 4% spärren.
.

Av Annica och Kent Lindholm - 10 januari 2013 15:12


I dag har jag haft en Cicci dag. Ville hellre vara med henne i stället för att göra något nyttigt här hemma.

Vi var en sväng till stugan och tittade till, sedan åkte vi ner till Gnarp och åt lunch på Berggården. Ett riktigt mysigt ställe med helt ok lunchbuffe. Vi hade planerat lunch på Svartviks Herrgård men där var det tyvärr semesterstängt.

Nu väntar jag på att Kent ska komma hem med mina nya skidor som blev kvar på affären i går för montering och vallning. Det blir nog ingen provsväng i kväll, det får bli till helgen om vädret är bra.
.

Annikas nya blogg

Kent och Annica

   

  

Kul att just du tittar in.

 

Den här bloggen kommer vi att fylla med det som händer i vår vardag. 

 

 

 

Fråga oss

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok

På vägarna med husbilen

 

Ofta på väg, både i Sverige och utomlands


Ovido - Quiz & Flashcards