Alla inlägg den 7 maj 2013

Av Annica och Kent Lindholm - 7 maj 2013 14:16


Som jag skrev om tidigare så har vi beställt nya fönster till huset i Forsa, vi borde byta även i Armsjön men det får vi ta ett annat år. Ivrig som jag är skrev jag på ett ospecificerat köpeavtal. Kent tyckte som vanligt att vi skulle tänka till men så blev det inte när jag fick bestämma. Jag tittade bara på sista raden och tyckte att den summan var ganska ok, allt ingick och Kent som har en hel del på sin "att göra lista" slipper i alla fall byta fönster.

Även Petra behöver ny fönster och jag som fått ett mycket bra intryck av säljaren ville gärna att hon skulle ta offert från firman vi anlitat. Ja det gjorde hon men hon tog även kontakt med en annan firma och när jag börjar jämföra våra offerter känns det inte bra i magen. Vår firma hade saltat enormt på installationskostnaden, den var inte riktigt dubbelt så hög som den Petra fått men inte långt därifrån.

Jag ringde säljaren på vår firma och sa att hon måste ha räknat fel. - Ja det låter konstigt fick jag till svar samt att hon skulle återkomma till mig i morgon (läs idag). Mycket riktigt ringde firman i dag, men nu var det en herre som skulle förklara hur allt låg till och hur rotavdragen fungerar. Som att inte jag vet det, i rot ingår själva arbetskostnaden hos kunden, inget mer. Jag förstår också hur rot respektive materiel slår på sista raden. När vi pratat ett bra tag förstod han som ringde att jag inte var helt blåst vilket jag tydligt kunde uppfattas som när jag skrev på köpeavtalet. Ja även den bäste ;) kan göra misstag ibland.

Vi får se vad som händer, en sak är klar, jag kommer tydligt att dokumentera fönsterbytet om vi inte kommer överens om en skälig kostnad för arbetet. En sak till är helt säker, Petra kommer inte att skriva på ett avtal som är lika saltat som mitt. Jag tycker att det är jättesynd att rot inte går till dem som det var tänkt till, dvs till att skickliga och seriösa hantverkare lättare skulle få jobb och att svartjobben skulle minska. Det var aldrig meningen att det skulle förbättra marginalerna för firmorna som säljer och levererar. Synd att det inte går att kontrollera rot bättre för i grunden är det en jättebra reform.

Ja, ja vi får se hur det går. Jag lämnar inte ut firman utan ger dom möjlighet att göra en bättre och seriösare överenskommelse med mig. Det är defenitivt inte något fel på någon av de jag hittills haft kontakt med utan intrycket är ännu mycket bra, även av han som ringde i dag som mjuknade lite under samtalets gång. Alla kan ju fela, eller hur ....

Ja man lär så länge man lever. En sak är i alla fall säker, till mig ringer ingen "herre" och förklarar att jag inte förstår för det gör jag verkligen. ;)
.

Annikas nya blogg

Kent och Annica

   

  

Kul att just du tittar in.

 

Den här bloggen kommer vi att fylla med det som händer i vår vardag. 

 

 

 

Fråga oss

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok

På vägarna med husbilen

 

Ofta på väg, både i Sverige och utomlands


Ovido - Quiz & Flashcards