Direktlänk till inlägg 16 december 2012
Nu har jag planerat maten till julaftonen och skrivit inköpslistor. Det är mycket som ska fixas.
Det jag inte fixar är bakningen. Hela jag är på "ett ungefär" och det fungerar inte när man bakar. Det går liksom inte att prova sig fram utan det gäller att följa recepten exakt. Svårt!
Jag minns med glädje mammas jular. Då var det massor av goda småkakor framdukade till kaffet klockan 15:00. Cicci har numera mammas alla kakrecept och hon är den som står för bakning i familjen. Hoppas att jag får ett fint kakfat av henne att duka fram på julaftonen, om inte får det duga med köpebröd.
När det gäller maten så blir det alltid bra. I år ska jag testa och göra egen pate, det verkar inte vara så svårt. Synd att jag inte kan börja redan nu med maten men jag vill inte ta fram fryst mat till julbordet. Det enda jag fryser in är laxen och det är för att säkra att det inte är bakterier i den.
Jag minns också mormor och morfars julbord med glädje om än det var mycket som jag valde bort på min tallrik. Det var grisfötter i gelé, det var kokt oxtunga, det var saltrulle och sillsallad. Ja tur att vi slipper se det på borden numera. Jag undrar hur julborden ser ut i framtiden, de är säkert mycket nyttigare än våra bord skulle jag tro.
.
Hej Den här bloggen uppdateras inte längre. Vill du följa Kent och mig i vår vardag och på våra resor gå gärna inpå min nya blogg. Kent och Annica på väg. weandourtravelse ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|